کبوتران وحشی [ویرایش]
دستهای از کبوتران هستند که به صورت گروهی در شهرها و حومه شهر دیده میشوند و بعد از بلوغ (حدود ۸ تا ۱۲ ماه پس از تولد بسته به نژاد) با انتخاب جفت، زادوولد حیرت انگیزی میکنند که در نوع خود جالب است. عموماً کبوتران وحشی، خاکستری و گاه سیاه خاکستری هستند که با آمیخته شدن با نسل کبوتران خانگی که وحشی شدهاند، اینگونه کبوتران را با تلفیقی از رنگهای کبوتران وحشی و خانگی میتوان شناخت. مانند همه گونهها ۲ تخم میگذارند و بعد از ۱۴ تا ۱۹ روز (بسته به شرایط محیط) جوجهها به دنیا میآیند و تا دو روز از نوعی شیر مخصوص (پرنده محتویات معده را که کاملاً آسیاب شده و با آب مخلوط کرده، به نوعی شیره تبدیل میکند) جوجههایش را تغذیه میکند. نوع نر پرنده، معمولاً بزرگ تر (به لحاظ جثه و حجم جمجمه) از نوع ماده، قابل شناسایی است. نوع ماده با جثهای کوچکتر و نوکی درازتر از نوع نر قابل شناسایی است